Krimpub.

Vad är egentligen status på kriminaliteten i Helsingborg? Hur är det att intervjua kriminella om deras värld? Hur kan idrottsföreningarna hjälpa till i förebyggandet av rekryteringen till gängen och den organiserade brottsligheten?

Välkommen till en kväll där fokus ligger på ett högaktuellt ämne som påverkar både samhälle och individ. Det blir spännande samtal med polisväsendet, föreningslivet och journalistiken. Hör kommunpolisen Maria Zander berätta om sitt arbete. Lyssna på Helsingborgs Dagblads krimreporter Ulf Kristiansson och hans erfarenheter om den undre världen och hur HD arbetar i granskandet av denna.

Vi avslutar med ett samtal med representanter från OV Helsingborg’s samhällssatsning ”Handbollsskola för alla” och Hittarps IK där de får berätta vad de gör för ungdomar och vuxna i utsatta situationer och områden och hur idrotten kan arbeta förebyggande. Samtalen modereras av HD’s chefredaktör och ansvarig utgivare Marcus Ekdahl.

Eventet är kostnadsfritt och vi bjuder på mat från 17.00. Dryck bekostas på egen hand.

 

Vi gick tidigare ut med att vi fick stanna kvar på Magnus Carlsons konsert efter krimpuben. Konserten är dessvärre inställd. Vi utlovar ändå ett trevligt eftermingel med go musik.

 

Datum: 9 november

Tid: 17.00-19.00 samt efterföljande mingel

Plats: Stora salen, The Tivoli

Anmäl dig via länken nedan senast den 3 november. Max 2 personer per företag.
Meddela din kontakt om du får förhinder efter anmälan.

Varmt välkomna önskar HD, HIK och OV.

Maria Zander

Kommunpolis Helsingborg

Har varit polis i 34 år. Jobbar med externa aktörer för att brottsförebygga tillsammans. Det kan vara med Staden, olika förvaltningar, föreningar, företag och olika samfund. Speciellt intresserad för frågor som rör ungdomar, vår framtid!

Ulf Kristiansson

Kriminalreporter, Helsingborgs Dagblad

Har bevakat stora skeenden och händelser som Rumäna-morden, första rättegången i Palme-fallet, MC-kriget och massmordet på Utøya. På senare tid har det varit lokala händelser som bombdåd, mord och utpressningar av näringsidkare.

Fredrik Dupont

Klubbchef Hittarps IK

Fredrik Dupont brinner för att ge barn och unga bästa möjliga förutsättningar till utveckling och utbildning genom fotbollen. Har själv spelat fotboll hela sitt liv och engagerar sig även ideellt som ledare för pojkar födda 2011.

Johnny Karlsson

Grundare och ordförande

Johnny Karlsson är tillsammans med OV:s förre ordförande Ragnar Lindqvist grundare till, och ordförande i styrgruppen för, OV Helsingborgs sociala hållbarhetsverksamhet ”Handbollsskola för alla”. Verksamheten startades år 2016 och har sedan dess engagerat 350 barn årligen, och mer än 1000 sedan starten, i Helsingborg

Marcus Ekdahl

Chefredaktör och ansvarig utgivare HD

Har arbetat som journalist i snart 20 år, merparten på Helsingborgs Dagblad. Uppväxt i Åstorp men helsingborgare sedan 25 år. Föreningslivet har alltid varit en naturlig del av tillvaron med hockey, fotboll, tennis på schemat.